נישואין בפורים / מותר להוציא אוכל מאולם שמחות?

2האם מותר להוציא מאולם שתיה מהאולם או אוכל והאם משנה עם האוכל סגור ומה הדין עם המלצר הסכים לי יש לסמוך עליו או דוקא לטרוח ללכת למנהל3הלכה ולא למעשה מה הענין אם לא למעשה אז למה לכתוב?4 במה יש מצוות חבילות חבילות ואם כן אז למה מתירים להתחתן בפורים? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אורח בשמחה אינו רשאי לקחת אוכל הביתה, האוכל שייך לבעלי השמחה או לבעל האולם [תלוי באופי ההסכם שביניהם], ובודאי אינו הפקר.

ראשית "יגדיל תורה ויאדיר" יש מקום רב לכתוב גם לא הלכה למעשה למען יחכימו המעיינים וימצאו בזה סניף לנידונים שלהם או ירחיבו על ידו בלימוד הסוגיא. שנית, זה שהכותב אינו מרגיש בטוח באותו הפסק הלכה למעשה אינו מחייב שפוסקי הלכה אחרים לא יקבלו סברתו בהחלט.

בנוגע לנישואין בפורים, לבטח היתה כוונתך לדין "אין מערבין שמחה בשמחה" [מצוות חבילות זו הלכה אחרת שנוגעת לקיום שתי מצוות על ידי מעשה אחד], והארכנו בזה רבות שנה שעברה כפי שתוכל לראות כאן.