שידוך כאשר יש פער משמעותי בגיל המשודכים

שלום!

מוצע לי בחור לשידוך והוא קטן ממני בשלוש וחצי שנים (אני בת 26) האם יש התייחסות לכך בהלכה? מה נכון לעשות?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

ההלכה מתייחסת רק למקרים הקיצוניים יותר, לא ישא בחור זקנה וזקן לא ישא אישה צעירה. בחור לא ישא זקנה כי הוא חייב בפריה ורביה. וזקן לא ישא צעירה מחשש לזנות בעתיד מצדה. משמע, שכל עוד המצב הוא לא כך, אלא רחוק מזקנה, אין כל בעיה הלכתית.

הענין הוא מאוד תלוי באופי של בני הזוג, אם מרגישים פער מנטלי בפגישות זה עלול להוות בעיה, אבל אם הכל טוב וזורם ונחמד, ואת לא מרגישה מבוגרת ממנו מידי, מה שעשוי לגרום אצלך לזילזול שאינו במקומו וכו' דבר העלול להעיב על היחס התקין שביניכם לפיו הוא ה"גבר", אין כל בעיה וזה בסדר גמור. דברים ברוח דומה הובאו בס' ארחות רבינו מהחזון איש זצ"ל.

במקרה ההפוך אגב סבר החזון איש שלעולם אין כל בעיה.

בהצלחה רבה ושבת שלום.