מכירת חמץ גמור לגוי

שלום כבוד הרב,

בעבודה שלי יש עמדת קפה ועוגיות מכול הסוגים וופלים עוגיות עבאדי ודגנים מסוגים שונים ועוד.
פסח מתקרב עוד חודש וחצי זה ממש קרוב אני דואג למכור את החמץ של מקום העבודה שלי כל שנה.
השאלה שלי היא כך:
האם וופלים ועוגיות עבאדי ניתן למכור לגוי או שזה מוגדר חמץ גמור וצריך לזרוק לפח או שבגלל שיש חסרון כיס ניתן למכור
אשמח לתשובה

בברכה,
תשובה:

שלום רב

עוגיות הן חמץ גמור, שהרי הן עשויות קמח ומים וכו'… אבל מעיקר הדין אין כל מניעה למכור גם חמץ גמור, העיקר שהמכירה תעשה כהלכה, כלומר שתהיה לך הסמכות למכור את החמץ, והוא ימכר אצל רב כראוי.

רבים נוהגים שלאלסמוך על המכירה לענין חמץ גמור, לכן כדאי להיות קצת מתוכננים, ולהשתדל [יש עוד הרבה זמן עד פסח] לקנות בצורה מחושבת, שכשיגיע פסח לא ישאר הרבה חמץ ותוכלו לסיים את אכילתו בלי להזדקק למכירה.

בהצלחה רבה