לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

המשך – אכילת דג עם מוצרי חלב

אתם רשמתם שאין איסור לאוכלם בזה אחר זה,
מה בדיוק הכוונה?
כלומר אם אני רוצה לאכול דג ואחר כך אני רוצה לאכול מוצר חלבי כלשהו או להפך, אז בלי נדר אחרי כמה שניות שאני אוכל דג מותר לי לאכול מוצר חלבי כלשהו ואחרי כמה שניות שאני אוכל מוצר חלבי כלשהו מותר לי לאכול דג?
ומה הסיבה שפסקו שהאיסור לבני עדות המזרח לאכול דג עם גבינה זה רק אם אוכלים את זה ביחד? בניגוד לבשר ששם זה הלכה אחרת?
תודה

תשובה:

שלום רב

גם בבשר ודגים אין צורך להמתין ביניהם אלא שמקנחים את הפה בשתייה כל שהיא וכדומה. כאן מסתבר שההקפדה היא פחותה מחמת המחלוקת שיש בענין. אבל על כל פנים אם תאכל או תשתה משהו ביניהם, זה ודאי טוב לכל הדעות.