הדחת הכוס לכבוד קידוש

בסד
שלום רב חודש מבורך
מתי יש צורך לשטוף את כוס הקידוש ? לפני כניסת השבת או סמוך לקידוש ? והאם יש לשטוף בסבון או מספיק במים ?
יש לציין שביום ראשון אני שוטפת את הכוס במים וסבון ושמה בארון. וכשאני עורכת את השולחן לפני כניסת השבת , אני שוטפת את כוס הקידוש ושמה על השולחן , ובליל שישי לפני הקידוש עצמו אני שוטפת שוב. האם להמשיך לנהוג כך ?

תשובה:

שלום רב

אם הכוס כבר מודחת ונקייה מלפני שבת לכבוד המצוה, אין צורך לרחוץ שוב לפני הקידוש. ההדחה נעשית במים ואין צורך בסבון.

מקורות:

על כך שיש צורך להדיח לכבוד המצוה גם אם הכוס נקייה ממוצאי השבת שעברה, ראה כף החיים סי' קפד אות ד ובערוך השלחן שם סעי' א.