תרומת זרע לזוג שהבעל כהן

בס”ד
שלום וברכה,
האם תרומת זרע מגוי מותרת במקרה של זוג הנשוי והגבר נמצא שלא יכול להוליד?
אם הבעל הינו כהן או לוי, ומתרומת הזרע הולד הנוצר יהיה בן, מה דינו?

תודה מראש

תשובה:

ראי, מצד ההלכה לדעת רוב הפוסקים אין בכך איסור בהגדרה ההלכתית. אולם הדבר הוגדר ע"י הרבנים "כמכוער מאד" (ראה כאן מה שהבאנו בשם הרב שטיינברג). [יש לציין שיש פוסקים הסבורים שיש בכך גם איסור הלכתי ממש].

אבל זה ברור שהילד אינו שייך כלל לבעל. אם הבעל הוא כהן, הילד ודאי שאינו כהן כלל. ויהיה אסור לו לנהוג ככהן (כלומר, לא יוכל לעלות לתורה ראשון, ובודאי לא לעלות לדוכן שזה יתכן מאד איסור דאורייתא עבורו – זר שעלה לדוכן בפשטות זה איסור דאורייתא, ראה בית שמואל ריש סי' ג'). אלא ייחוסו של הילד שנוצר באפשרות זו הוא אחר בעל הזרע.