האם מותר לי להעביר זיכוי בחנות למישהו שעומד לרכוש בחנות

כאשר מחזירים מוצר בחנות, חלק מן העסקים נותנים זכוי מוגבל בזמן, האם מותר לגשת לחנות ולבקש מקונה לנצל זכוי, ובתמורה לשלם למחזיק הזכוי ?
חלק מבעלי חנויות מתנגדים, האם זה הוגן? ( מדובר כשזמן זכוי עומד לפוג, ואדם לא מוצא מוצר בחנות רלוונטי לו).או שמותר לאדם לשמור על כספו?
במקרה נוסף, שבו מדובר ברשת, ובחנות רק זבנים ללא סמכות, האם מותר לעשות כך ולא לשאול אותם( הם לא בעלי החנות ואין לנו נגישות לבעלים כרגע)?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר במוצרים שעל פי המנהג החנות צריכה להחזיר כסף והיא החזירה במקום זיכוי (בכל מיני תירוצים וכד') אין כאן ממה לחשוש וזכותך לעשות זאת גם אם בעל החנות מוחה.

גם אם לא ,הרי כל החשש כאן הוא משום פסיקת חיותו של בעל החנות ונראה שמכיון שבעל החנות נתן זיכוי שניתן להעברה הוא לקח בחשבון שגם מי  שבין כה רוצה לקנות בחנות יקנה את הזיכוי ואינו חושש לפסיקת חיותו בסכום כזה .