אכילת דג עם חלב למנהג הספרדים

אז בנושא של אכילת דג עם מוצרי חלב, אם במקרה שלי אני צריך להמנע ונראה לי שיש הבדל בין אסור לבין יש להמנע אז מעניין אותי לדעת באיזה מקרים מותר לי לאכול דג עם מוצרי חלב?
וגם מעניין אותי לדעת במקרים שבהם בלי נדר אסור לי לאכול דג עם מוצרי חלב אז אם אני רוצה לאכול מוצר חלבי ואחר כך דג או להפך, אז בלי נדר מה בדיוק אני צריך לעשות?
תודה

תשובה:

שלום רב

למעשה הספרדים נהגו בזה איסור ואין להתיר בשום מקרה, למעט חמאה שהקילו בה שמותר לאוכלה עם דג.. ראה בן איש חי שנה ב' בהעלותך סעי' טו, כף החיים סי' פז ס"ק כד, ושו"ת יחוה דעת ח"ו סי' מח.

אולם אין איסור לאוכלם בזה אחר זה.