שלב קריטי לפני אירוסין

שלום כבוד הרב, אני בחורה חוזרת בתשובה מזה 3 שנים ויוצאת עם בחור דתי לאומי מבית 3 חודשים והקשר פשוט מושלם למעט כמה דברים שמפריעים לי לגביו כגון פתיחות יתר עם בנות … אבל חוץ מזה הקשר מדהים ופורח עם הזמן , הוא מצד אחד רוצה להכנס כרגע לישיבה ולהתחזק ואז להציע נישואין ומצד שני רוצה להציע ולהכנס בו זמנית מכיוון שהוא פוחד שאם נמרח יותר מדי זמן משהו יתפקשש חס ושלום.. האם באמת לא כדאי לחכות עוד ולהתארס? או לחכות עוד זמן בישיבה ורק אז להתארס? תודה רבה .

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי המטרה היא להתחתן כמה שיותר מהר. אמנם, המטרה הזו היא בעיקר מוטלת על הגבר, אבל ככלתו לעתיד ודאי שמוטל עלייך שלא לעכב. בשו"ע (אבה"ע סי' א') מבואר שאדם חייב להתחתן עד גיל שמונה עשרה, או לכל היותר גיל עשרים. אלא אם כן חשקה נפשו בתורה אז הוא יכול לאחר את הזמן הנ"ל. ויש חולקים שגם במקרה כזה אינו יכול להתאחר לאחר גיל עשרים. (לא נאריך כאן מדוע היום ישנם רבים המאחרים את הגיל הנ"ל). אולם כתב שם הבית שמואל, וכך עולה מדברי הפוסקים בצורה ברורה שזה רק באופן שהוא בטוח שלא יעבור על עבירה בשוגג. במקרה שלך, לא הייתי בטוח שכך אכן יקרה, בפרט שאת אומרת שיש לו פתיחות יתר עם בנות… לכן השאיפה ודאי צריכה להיות לזרז את הנישואין כמה שיותר מהר, במדת האפשר. יחד עם זה, איני מזלזל כלל ברעיון ללמוד זמן מה בישיבה, זה חשוב ביותר, זה גם יכול לבנות את אישיותו, ומן הסתם יוסיף לו יראת שמים לקראת בנית בית המושתת על ערכי התורה. לכן אם היה שומע לעצתי, כדאי שיתייעץ עם רב המכיר אותו, כי השיקולים הם כבדים לכאן או לכאן. ובכל אופן, מה שלא יחליט, חשוב שידע את השיקולים לכאן ולכאן.

הרבה הצלחה