משלוח מנות לאמא בשנת אבל

לו' כבוד הרב.

אמי, שאינה שומרת תו"מ, נמצאת בשנת אבל על אמה, סבתי ז"ל, אך אינה מקפידה על הלכות אבילות ואף אינה מודעת אליהם.

האם מותר/כדאי/אסור לשלוח לה משלוח מנות בפורים?

תשובה:

שלום רב

אף שאסור לשלוח משלוח מנות לאבל בפורים, ילדיו של האבל רשאים לשלוח לו, כיון שאיסור משלוח מנות הוא משום שזה נחשב כשאילת שלום האסורה בשנת אבל, וכיון שהבנים מותרים בכך משום מצות כיבוד אב, גם משלוח מנות מותר, ראה עוד כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שכל החומרא שלא לשלוח מנות לאבל זה בעיקר לדעת האשכנזים היוצאים ביד רמא [ואף שגם הטז והמא צידדו להקל במקבל עני או במקום שנהגו ] אמנם לדעת מרן שאין אבילות בפורים כדמוכח ביורה דעה תא ז. וכן פסק מרן החידא ועוד אחרונים רבים ממילא אין שום איסור לשלוח לאבל. וכן הוכיח בספר חזון עובדיה פורים.