תעשה ולא מן העשוי בקשירת הציצית

שלום רב,
פתילה אחת של הציצית שלי נקרע האם אני צריך להוציא השלוש הפתילות הנשארות ואח"כ לתקן הפתילה הפסולה, או יכול לתקן הפסולה בלי להוציא השאר ? יש הבעיה של "ולא מן העשוי"
בבקשה

תשובה:

שלום רב

אם נקרע חוט אחד מתוך השמונה [ארבעת החוטים הרי כפולים ויוצרים שמונה] הציצית כשרה, ואין צורך לתקן. אם תוציא את שארית החוט היא מיד נפסלת, ואז באמת יש לך כאן בעיה של תעשה ולא מן העשוי ויש להוציא את כולן. אינני רואה בזה טירחה גדולה כי בלאו הכי כדי להוציא את הארית יש לפתוח את כל הקשרים והכריכות.

עכשיו אני חושב אולי כוונתך שבקרן אחת נפסלה הציצית ואתה רוצה להחליף רק את הציציות שנמצאות שם? אם לזו כוונתך, אין בכך בעיה של תעשה ולא מן העשוי, כיון שעשייתן היתה בהכשר. ראה שו"ע סי' טו סעי' ג.