לתבוע עסק שסירב להעסיק אישה בהיריון

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם מותר לי לפי הדין לתבוע בית עסק מפני שלא קיבלו אותי לעבודה בהיותי בהריון.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המעסיק הוא דתי ויש סיכוי שיסכים לבוא לדין תורה, ברור שאסור לתבוע אותו בבית הדין לעבודה. גם אם מדובר במעסיק חילוני שלא יסכים לדון בדין תורה, קשה להתיר לתבוע אותו בבית הדין לעבודה. וזאת משום שקשה לקבוע שחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אכן הכרחי לטובת הציבור והוא תקף גם לפי ההלכה.

מקורות:

לעניין 'דינא דמלכותא דינא' לטובת בני המדינה עיין רמ"א חו"מ סי' שסט סוף סעיף יא, ש"ך סי' עג ס"ק לט ושו"ת חתם סופר חו"מ סי' מד.