לשמה בעשיית הציצית

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול:
אם עשיתי ציצית ואמרתי, אולי/כנראה "לשם קדושת ציצית" במקום "לשם מצוות ציצית", האם צריך להתיר את כל הציציות?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

הציצית כשרה בהחלט ואין צורך לעשות שוב.

מקורות:

גם כאשר העשייה היתה במחשבת לשמה בלי דיבור כלל, שנסתפק המשנה ברורה אם זה מועיל, ראה סי' יא ס"ק ד, כבר הכריעו בזה הרבה פוסקים לקולא, ראה שו"ת רדב"ז ח"א סי' קנד, שו"ת צמח צדק או"ח סי' ב, משיב דבר סי' ג, מנחת ברוך סי' א, ערוה"ש סי' יא סעי' ה ובכף החיים שם ס"ק ב ועוד. ובפרט יש להקל בזה לגבי תליית החוטים [בשונה מטווייתם] שבזה גם הביאור הלכה  בסי' יד מיקל בדיעבד בצירוף שיטת הרמב"ם שסובר שדין לשמה הוא רק בטוויה ולא בתלייה, וכל שכן כאן שיש אמיר ברורה לשם ציצית שמסתבר שאף לכתחילה היא מועילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1