החזרת שאלה שלא מדעת בעלים

שלום וברכה!
רציתי לשאול מה הדין כאשר אדם שאל חפץ, ולאחר מכן החזיר את החפץ לרשות המשאיל ללא ידיעתו. כגון: תלמיד שלקח כלי כתיבה מחבירו [ברשות] והניח לו אחר כך את החפץ על הסטנדר של חבירו ללא ידיעתו. האם נחשב כהחזרה ויהיה פטור במקרה של גניבה וכדומה?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

זה לא נחשב חזרה עד לאחר שהמשאיל ייקח את כלי הכתיבה.
אם הסטנדר אינו בבעלות המשאיל, אלא שהוא משתמש בו, מסתבר שאף לאחר שהמשאיל יודע שכלי הכתיבה נמצאים על הסטנדר, אין השואל נפטר, אלא אם כן המשאיל הסכים שהשואל יניח על הסטנדר.

מקורות:

עיין גמ' ב"ק דף נז ע"א "הכל צריכין דעת בעלים" ורש"י שם.

עיין שו"ע חו"מ סוף סי' שמ שיש צורך לדיני שליחות או לקניין חצר כדי לפטור את השואל, ועיין בנתיבות שם ס"ק יד שאף אם השואל הניח במקום מסוים בהסכמת המשאיל לא ברור אם הוא נפטר.