המשך – הוצאת אוכל מהסיר בשבת על מנת להחזירו לפלטה

שאלת המשך
שאלתי ונענתי כדלהלן:

אנו נוהגים בארוחת ליל שבת להחזיר את המרק או חמין לפלטה ולשם זה אני מוציא את הסיר הרותח ושם אותו על השיש ואוחז בו ביד אחת ואז אשתי מוציאה משם עם כף את המאכל ואז אני מחזיר את הסיר. האם מותר לעשות כך כשאשתי בימי הנידה?

תשובה:

ראוי להחמיר שלא לעשות זאת בימי נדה.

הטוב יותר שאתה לבדך תגביה את הסיר בצידו האחד אף שהוא נוגע בשיש בצידו השני, וביד השני תוציא מהסיר לקערה על ידי מצקת.

שאלת ההמשך:
אני מניח שכוונתכם שצד אחד של הסיר על הפלטה. על כל פנים פמסיבות שונות עדיף שאשתי תוציא המרק לכן שאלתי,האם ניתן שאני אוציא הסיר מהפלטה לשיש,שילד יחזיק את הידית כשעל השיש ואז כשמסיים שאני אחזיר הסיר לפלטה?

תשובה:

שלום רב

כוונתי היתה דוקא לשיש, שכן כאשר הסיר על הפלטה יש בכך חששות של איסור "מגיס" כמבואר במשנה ברורה בסו"ס שיח. אתה יכול לעשות כהצעתך אבל שלא יהיה אפילו רגע אחד שהסיר מונח כולו על השיש, כי אז אסור להחזירו לפלטה, אלא כל הזמן מורם מצד אחד.

בהצלחה!