חופה לנאנסת?

רציתי לשאול אם בחורה רווקה שנאנסה ורוצה להקים בית נאמן בישראל צריכה לערוך חופה שונה בחתונתה?

תשובה:

שלום רב,

אם הבחור מודע לכך, אין כל שינוי. אולם אם הבחור אינו מודע לכך, והיא מבחינתו נחשבת לבתולה, זה קצת בעייתי.

כתובה של בעולה היא מנה, ואילו של בתולה היא מאתים (כפול). אם הבחור מודע לכך שאינה בתולה או שממילא אינה נחשבת לבתולה (לדוגמא, אם בעבר היא קיימה אורח חיים שאינו דתי). הוא יכול להתחייב בכתובה כמה שהוא רוצה, ואין זה משנה כלל, לכן אין כל הבדל בין נישואין כאלה לנישואין רגילים. אולם אם היא מוחזקת כבתולה והבחור אינו מודע למה שעברה, קרי, אינו מודע לכך שאינה בתולה, במקרה כזה ההתחייבות שלו בכתובה היא מעבר למה שהוא חייב בפועל. ובנוסף, יש כלל "כנסה בחזקת בתולה ונמצאת בעולה הרי זה ספק קידושין. לכן במדה שהבחור עדיין אינו מודע לכך, צריכים לחשוב כיצד ליידע אותו, ובכך לפתור את כל הבעיות.

שיזכו להקים בית נאמן בישראל.