הלך אחר הנתבע

שלום
התקיים מהלך של פשרה בין הצדדים, שבמהלכו התובע הציע בית דין א' במקרה של אי הסכמה, והנתבע דרש שזה יהיה בבית דין ב'.

לאחר שהפשרה לא הבשילה, התובע פתח תיק בבית דין ב'. שניהם הוזמנו לדין.

כעת הנתבע דורש שיתבעו אותו בבית דין ג'.

טעמו, שמה שדרש לדון בבית דין ב', היה על אי הסכמה לגבי פשרה, אך לא הסכים להתדיין שם על תביעה נגדו.
האם התובע חייב ללכת אחר הנתבע גם כאשר חוזר בו מהסכמתו?

האם ההסיבה שנתן הנתבע לחזרתו משמעותי?
אבקש לא לפרסם את התשובה באתר, בינתיים.

תשובה:

שלום רב,

כל עוד הבעל דין לא חתם או התחייב אין משמעות להסכמה בעל פה, אלא אם כן התובע הוציא הוצאות על פיו שחייב לשלמם או שכבר התחילו לדון (ריב"ש שנו) ואז יש זכות לתובע לדון בבית דין שהתחילו.