גניזה בעיתונים

בס"ד

שלום הרב ,

שתי שאלות:
א.ישנם עיתונים חילוניים שמכילים דברי תורה כדוגמת "גל גפן"(מקומון המחולק חינם) יצא לי לראות שדברי התורה מכילים מדרשים ,מוסר ספר יצירה וכדומה..המקומון מכיל גם דברים לא צנועים… המקומון מחולק בחינם,לרוב אני רואה אותו על מדרכה ברחוב.
מה אני אמור לעשות ? להרים מהרצפה ולתלוש את הדף המכיל דברי תורה? אולי לשים את המקומון במיכל למחזור נייר?

ב. ישנו גם מקומון דתי המכיל מעט דברי תורה "הד העיר" שגם הוא מחולק בחינם ומונח לרוב על המדרכה ברחוב .אני ורבים אחרים פנינו אליהם שלא ידפיסו דברי תורה בעיתון , מה אני אמור לעשות כשאני רואה את המקומון על המדרכה ?

תודה

תשובה:

שלום רב

עיתון שיש בו תמונות לא צנועות אל תרים מהריצפה ואל תביט בו. עדיף שדברי התורה יזרקו לאשפה [ולסמוך על הדעות שכל עוד לא קראו בהם קדושתם פחותה] ולא תכשל במראות אסורות. אבל אם זה עיתון ללא תמונות לא צנועות, יש לגנוז את הדברי תורה שבו.

מקורות:

על גניזת דברי תורה שבעיתונים ראה כאן.