להפסיק מדברי תורה לשיחת טלפון חשובה

לכבוד הרב
כו"כ רציתי להודות על עבודת הקודש שאתם עושים ועל כל התשובות שקיבלתי כאן, יישר כח
שאלתי היא האם כשקיבלתי שיחה דחופה באמצע לימוד תורה(למשל קביעת שיעור נהיגה שאח"ז ייתכן ויקחו לי את המקום וכ"ו) מותר לענות לה(בעניין של כל הפוסק מדברי תורה מאכילים אותו גחלי רתמים)?
והאם יש הבדל בין תחילת הלימוד ממש לאמצע הלימוד??
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

מנהג העולם להקל בזה. שהרי התורה היא תורת חיים והשאיפה היא ללמוד כמה שיותר ובכל רגע פנוי, ואם לא נוכל לפרוש לרגע ומיד לחזור ללימוד לא נוכל לבצע זאת. כלומר, מה האופציה שלפניך, לא ללמוד כדי שתוכל לקבל את הטלפון?! זה הרי ודאי לא אפשרי. לכן אדם שמשמקיע את עיקר זמנו בתורה רשאי להפסיק לצרכים מוכרחים. אלא שאדם שאינו לומד שעות רבות ויש לו זמן מיוחד ללימוד, חייב לעשות כל שביכולתו שהזמן המיועד ללימוד יהיה נטו, ואת שאר עיסוקיו יעשה בזמן אחר, כמובן שוב למעט אירועים חריגים שאינם בידו.