הטמנה בשבת

אני יודע שיש איסור הטמנה בשבת ואפילו בערב שבת בדבר המוסיף הבל. וכבר כתבו הפוסקים שכיסוי אחד מותר (ומיוסד על שיטת הר"ן הובא בש"ע רנז:ב). אבל מה ההלכה אם בערב שבת אדם רוצה להשהות איזה מאכל חלבי (שנתבשל לכל הפחות כמאב"ד) בתנור בשרי ומצד הטוב רוצה לכסות המאכל בב' כיסויים מצד הלכות בב"ח, אם יש חשש איסור הטמנה בדבר המוסיף הבל או לא כיון שאין כוונתו כלל להטמנה.

תשובה:

שלום רב

כיון שאין כוונה להטמנה והוא גם לא נראה כמטמין, אין חשש. אבל מצד הלכות בשר בחלב זה מאוד מאוד לא מומלץ!! החום גורם לעטיפות להפתח מעט ותמיד מצוי בענין זה מכשולים רבים. שבוע שעבר היו לנו כאן שתי שאלות רצופות, האחד האם מותר כך לעשות, והשני שעשה כך ומצא רוטב על התנור כיצד להכשירו… וציינתי לשואל הראשון לעיין בשאלה השניה וכך יבין מדוע זה כל כך לא מומלץ…