אינסטלטור שעשה עבודה מיותרת ובשונה ממה שהתבקש

שלום,
הזמנתי לביתי אינסטלטור לעבודת אינסטלציה חדשה. הבהרנו מראש שהעבודה תיעשה רק לאחר בדיקה מסויימת שהוא יעשה לפני תחילת העבודה שתקבע האם העבודה נצרכת או שלא. (לצורך הענין מדובר בהחלפת קו מים מסוים) ורק במידה והבדיקה תצא חיובית העבודה תתבצע. למעשה האינסטלטור ביצע את העבודה ללא הבדיקה המקדימה. למפרע לאחר בדיקה מתברר שלא היה צורך בעבודה שעשה היות והבדיקה המקדימה שנעשתה באיחור יצאה שלילית. האם אני חייב לשלם לו על העבודה שנעשתה או רק סכום ביקור סטנדרטי על זה שהגיע ותו לא.
בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם גם בדיעבד אין לך שום ריווח מהעבודה, אינך חייב לשלם לו אלא עלות של ביקור לצורך בדיקה.

אם בסופו של דבר הנך נהנה מהעבודה, אתה חייב לשלם בהתאם להנאה שיש לך מהעבודה. לדוגמא: אם החליפו צינור בן 40 שנה בחדש ובין כך היו חייבים להחליף אותו בעוד 10 שנים, אתה חייב לשלם 80% ממחיר מלא.