לפטר באמצע שנה מורה לנוער העובד מחוץ למסגרת בית הספר

אם עבדתי 8 שנים בארגון במסירת שיעורי תורה לבני נוער, ללא חוזה מסודר וחתום. ויום בהיר אחד הגיע מנהל ומתיישב בדעתו שהשכר שאני מקבל הינו גבוה מידיי לדעתו, ומחליט לקצץ את השכר בשליש. מ-3500 ל-2500. האם מותר לו לעשות את זה ללא התראה של תחילת שנת לימודים וכדומה?
אציין כי הלימוד איננו במסגרת בית ספרית הכפופה לשנת לימודים, אלא במסגרת שיעורי תורה בלילות בבתי כנסת וכדומה, אלא שהשאלה היא מכיון שלמצא עבודה אחרת יותר קל בתחילת שנה"ל, לכן חשבתי לשאול אם יש שייכות זה לזה או לא.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם על פי רוב מתחילים תכנית כזאת או מחליפים מורה בתחילת השנה בלבד, יש התחייבות שלא לפטר ולא להוריד את השכר עד סוף השנה. אבל, אם רבים מתחילים תכנית כזאת או מחליפים מורה גם באמצע השנה, אף אם תחילת השנה היא התקופה ה'חמה' יותר, ניתן להוריד את השכר אם מודיעים חודש מראש.

מקורות:

עיין בשו"ת שבט הלוי ח"ח סי' שטו אות א שראש כולל שפיטר אברך באמצע הזמן ללא סיבה מצודקת, חייב לשלם לו את המלגה עד סוף הזמן, וכן כתב בספר משפט פועלים פרק יד הערה כב, ועיין שם בסעיף ד שלא נהוג לפטר מורה באמצע שנת הלימודים. והכל תלוי במנהג.