האם יש חסרון "לשמה" בציצית ע"י מכונה

שאלה:

האם צריך כח גברא כשעושה הלוויה בציצית

תשובה:

שלום רב,

בציצית הנעשית על ידי מכונה המופעלת על ידי יהודי נחלקו הדעות אם יש חסרון של "לשמה",

בשו"ת חסד לאברהם תאומים מהדו”ת או”ח סי’ ג, אחיעזר ח”ג סי’ סט, חזון איש סי’ ו, הר צבי ח”א סי’ י נקטו שציצית כזו כשרה ללבישה, ואילו בשו"ת דברי חיים ח”ב סי’ א, מחנה אברהם או”ח סי’ ג, אמרי אש סי’ א, האלף לך שלמה השמטות לסי’ לה ועוד נקטו לאיסור. למעשה המנהג להחמיר בזה שהרי מדובר בספק דאורייתא, ולא מקילים בענין אלא בציצית של ילדים לפני גיל בר מצוה.

לא הבנתי מדבריך לאיזה פרט בעשייה התכוונת, אם תפרט יותר נשמח לעזור יותר, אבל בקווים כלליים אלו הדברים.

שבת שלום.