דין ודברים בין שותפים

ראובן ושמעון שותפים בחברה כאשר ראובן מחזיק ב-75% ושמעון ב-25% ממניות החברה.
הוסכם לפני כעשרה חודשים כי ראובן ימכור חלקו לשמעון. ואכן ראובן חתם על הסכמתו להעביר את מניותיו לשמעון.
נכון להיום שמעון עדיין לא שילם כלום לראובן.
האם יכול ראובן לחזור בו מהמכר.
האיך יהיה הדין באם יתברר ששמעון קנה המניות בפחות ממחצית שווים.
מי נחשב המוחזק, ראובן שהוא המרא קמא, או שמעון שנכון לעכשיו המניות הועברו על שמו.

תשובה:

שלום רב,

לענות על השאלה צריך לדעת מה בדיוק כתוב בחוזה? מה תנאי התשלום? איך זה שראובן העביר את המניות בלי לקבל תמורה או בטחונות? האם ראובן חוזר בו בגלל  שהוא לא קיבל תמורה בזמן? האם באמת ראובן תבע את התשלום באותו הזמן? מה הם נכסי החברה? נדל"ן או דבר אחר? לפרט .מה הבסיס לקבוע את שיווי המניות?

באופן כללי בשאלה כזאת צריך להתדיין בבית הדין ותשובה בכתב תהיה לגמרי תיאורטית