תשלום עבור פגישה שהתאחרה ולבסוף בוטלה

קבעתי זמן ללקוח אני הגעתי בזמן אך הוא עוכב ע"י משטרת התנועה אח"כ קבענו שוב ושוב התעכב ובפעם האחרונה הגיע ללא שותפו ולכן הפגישה בוטלה האם אפשר לקחת דמי המתנה 50% עבור כל אותן שעות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הפסדת עבודה אחרת בגלל הפגישה שנקבעה עם לקוח זה, או אם הגעת במיוחד למקום המפגש בגלל לקוח זה, אתה יכול לדרוש ממנו עבור ההמתנה.

איחור לפגישה בגלל עיכוב המשטרה אינו יכול להיחשב כאונס ולפטור מתשלום, אלא אם כן הלקוח לא עשה שום עבירת תנועה וכדו' והעיכוב היה יותר מרבע שעה (אם הוא מגיע מהעיר, או חצי שעה ויותר אם הוא מגיע מחוץ לעיר).

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף א.