מתנה לגוי לתועלת רוחנית של הנותן

הוצאתי לאור ספר על מצוות בני נח
האם יש איזה איסור לתת כמו מתנה לגוי שמעוניין ללמוד, אפילו שלא בטוח שהוא ירצה לקיים

תשובה:

שלום רב

זו שאלה מענינת. הכלל הבסיסי באיסור לא תחנם, שאם יש לך תועלת מהנתינה אין בכך איסור, ולכן התירו לתת לגוי שמכירו ויכיר לו טובה, או לענין חמץ בפסח או כלי שאינו טבול וכו', ראה שדי חמד מערכת הל' אות צ', ונראה שאם יש לך תועלת אפילו רוחנית, שאתה רואה בכך יעוד רוחני שכל אומות העולם יכירו במלכות ה' יתברך ויקיימו רצונו, אין בכך איסור, אף שלא בטוח שאכן הוא יקיים, שכן סוף סוף מטרתך ההשפעה בכיוון החשוב לך ולא כדי לחון אותו באיזו שהיא נתינה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1