שלא לשלב אצבעות יד שמאל עם אצבעות יד ימין

שלום וברכה לכבוד הרב!
רציתי לשאול 2 שאלות:
1) אומרים שאסור לשלב ידיי'ם וזה מעורר דינים. מה זאת אומרת מעורר דינים?
2) אם אכלו 2 או יותר ולא אמרו דברי תורה כאילו אכלו זבחים מתים. מה זה הזבחי מתים האלה?
תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום רב

  1. בס' אבן שוהם עמ' קמח הביא כך בשם תלמידי האר"י והטעם משום, שהשמאל תמיד מבטא דין והימין חסד, ואין לערב בין שתי מידות אלו. פעולות כאלו פועלות באופן סגולי על האדם. ומקור הדברים בזוהר ויקרא דף כד, והובא בצוואת רבי יהודה החסיד סי' נג, חוסן ישועות סי' לג בשם ס' נגיד ומצווה, וביסוד ושורש העבודה שער הכולל פרק ט, בן איש חי שנה ב' פרשת פנחס ועוד.
  2. ברמב"ם באבות פ"ג משנה ד מבאר שבחי מתים פירושו תקרובת עבודה זרה. והיינו שכאשר אדם מסיח דעתו לגמרי מדברי תורה וכולו טרוד באכילה הוא באותו זמן כביכול שוכח מבורא עולם, לכן המאכל נחשב כאילו היה תקרובת לעבודה זרה.