חומר האיסור להתחתן עם גוי

שלום לרבנים,ורוב תודות על האתר המצוין,המידע והרצינות,וקידוש ה' שנעשה דרכו(אגב לא מפורסם מספיק)

לאחרונה דיברתי עם חברה של קרובת משפחה שלי הגרה בחו"ל ומתברר שהיא בקשר עם גוי,
מדובר בבחורה לא דתיה אך מאמינה מאוד,וספוגה בהמון ידע יהודי וממשפחה מיוחסת משתי הצדדים (נינת אחד מגדולי הדור לפני 200 שנה)
הבחורה מאוד מסורתית מציינת את החגים,אוהבת את התורה ולומדיה וכו' ,בשיחה איתה הבנתי שהיא בקונפליקט, מצד אחד היא אומרת שילדיה יהיו יהודים ויחגגו חגים וכו' מצד שני בעלה הוא גוי!
היא ומרגישה לא שלמה בכלל עם הקשר הזה, ובעבר היתה בקשר עם גוי וב"ה הצליחה להשתחרר ,היא גם ציינה שהיא מאמינה שהקשר הוא לא קשר נשמתי אלא קשר של קליפות כהגדרתה גרידא שהרי נשמות של יהודים וגויים אינם זהות

רציתי בבקשה מידע הילכתי על חומרת קשר עם גוי, כדי לעביר לה את המסר שאכן טעות חמורה בידיה למסד קשר כזה עם גוי.
תודה רבה ותבורכו
מאיר

תשובה:

שלום רב,

האיסור להתחתן עם גוי מפורש ברמב"ם (פרק י"ב מאיסורי ביאה). אבל כדאי להדגיש הרבה יותר מזה. בקשר עם גוי, רואים שחז"ל לקחו את זה רחוק יותר מכל איסור אחר, ומיסדו ותיקנו שורה של הרחקות בין יהודי לגוי רק כדי שלא יבואו לקרבה יתירה וחס ושלום לנישואין עם גוי. כמו לדוגמא, בישולי עכו"ם, או האיסור לאכול בשולחן אחד ביחד עם גוי כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קנב. כלומר, חז,ל ראו צורך חיוני לחזק את האיסור הזה מכל כיוון אפשרי כדי שחס ושלום לא יבואו להכשל בשורש האיסור – להתקרב לגויים.