איך קונים טבעת קידושין

שלום וברכה,
שאלתי באתר את השאלה "איך אני קונה טבעת קידושין"

לא הבנתי איך בדיוק ההורים מקנים לי את טבעת הנישואין שקנו, האם עלי לעשות קניין הגבהה? אם כן אז כיצד? והאם צריך עדים בעת ההגבהה?
ואם אני רוצה לתת להם כסף עבור הטבעת שקנו?

תשובה:

שלום רב,

לא צריך שום דבר. עצם העובדה שאתה מקבל את זה לידך ומתכוון לקנות, זה נעשה שלך הן בקנין הגבהה והן בקנין יד (לגבי קנין יד אפשר שאין צריך אפילו כוונת קנין, ראה שו"ת מהרי"ט סי' קנ שיד של אדם קונה לו שלא מדעתו). כמובן שאין צורך בעדים, ואין צורך לשלם להם עבור הטבעת אם הם לא דורשים כסף.

הרבה הצלחה