האם בשר חלק בית יוסף כיום הוא נבלות וטרפות

בס"ד

שלום וצהריים טובים,

מדובר לאחרונה המון בנושא נבלות וטרפות המגיעים מהשגחות החלק בית יוסף וכו' ה' ירחם על עמו.

האישה לא רוצה לקנות יותר בשר עקב כל מה שהיא ראתה בסרטונים שעושים לבעלי חיים ועקב כל מה ששמעה מפי רבנים על נושא השחיטה בתעשיה וכו'… האמת שהיא משכנעת אותי מאוד אחרי מה שראיתי ושמעתי.

האם ידועה לכם הבעיה הזו והאם יש צורך לפסוק מלאכול בשר הלכה למעשה?

בברכה,
תשובה:

שלום רב

ההשמצות הם של גורמים אינטרסטים, אם אתה רוכש בשר בכשרות מהודרת אתה רשאי לאכול בביטחה. אני בביתי אוכל משחיטת בד"ץ העדה החרדית, שארית ישראל, הרב רובין והרב לנדא. בשר בכשרות פחותה מאוד לא מומלץ, כי הכמויות היום סיטונאיות, ויש קושי גדול וצריך הקפדה מדוקדקת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד

    אני מגיע מהמושב וראיתי איך טרפות ונבלות מגיעות לאירועים דתיים.

    ההשגחות שציינת לא נמצאות במחוזינו אלא חלק בית יוסף של מחפוד ועטרה.

    מה האינטרס של האינטרסנטים?

    מסורתים בודאות אוכלים כשר של זוגלובג ומעלים אותם חזן, איך אף אחד לא מעורר את העם בנושא?

    אשתי כבר זרקה אריזת עוף פטם בהשגחת מחפוד ויש לנו עוד מספר אריזות של נקניק שאמרתי לה שניתן לגוי כי ממש כואב לי הלב לראות איך שהיא כבר מתה להעיף את הבשר מהמקפיא לפח.

    גם עם ביצים היא חושבת להפסיק…

    עכשיו זה רק דגים וברוך ה' היא דווקה מכינה איתם מאכלים טעימים יותר מהבשר. לכן היא משכנעת אותי…

  2. אינני מכיר מקרוב את הכשרויות שהזכרת, הכשרויות שהזכרתי אני נמצאים בכל ריכוז חרדי ובעידן המקפיאים אפשר להתארגן, לא הבנתי איך רואים במושב שמגיעים טרפות, הרי עופות מתים לא מגיעים למשחטות.. עכ"פ הכשרויות הרציניות פוסלים לולים שלמים בגלל מחלה או חשש כזה או אחר.

  3. תמיהני על הרב שממליץ רק על בדצים אשכנזים. עם כל הכבוד הבדצים הספרדים טובים ולפעמים טובים מהם בהרבה
    הרב מחפוד
    בדצ בית יוסף
    ונווה ציון
    הימצאות בדצים אשכנזים מסויימים בקרב החרדים עדיין לא מעידה על טיבם.
    לכן על הרב להתאים עצמו לשואל ולא לתת להבין שלבדצים האשכנזים משפט הבכורה. ולא יעשה כן במקומנו

  4. אני מאמין שההכשר של הרב מחפוד גם הוא מהודר לפי מה ששמעתי, אינני בקי בנושא די הצורך ולכן המלצתי רק על מה שאני מכיר ויודע יותר מקרוב.