האם מותר להעיד בבית המשפט

אשתי התבקשה ע"י מקום עבודתה הקודם להעיד בבית משפט לטובת מקום העבודה נגד התובעת האם מותר לה ללכת ולהעיד, או שלא

תשובה:

שלום רב,

לכאורה היא רשאית ללכת ולהעיד לטובתם, ואולי גם חובה עליה ללכת ולהעיד.

באופן עקרוני ודאי אסור ללכת להעיד בבית המשפט שהרי הם מוציאים ממון עפ"י עדות זו ואם זו עדות פוסלה לא ניתן להוציא ממון על סמך עדות זו. (עד אחד וכד'). ראה שו"ע חו"מ סי' כח, סע' ג. וראה עוד בשו"ת רמ”א (סי' נב) שבמקרה שההידיינות אסורה מצד איסור ערכאות, המעיד לטובת התובע הרי הוא מסייע לדבר עבירה. ועי' שער משפט שם, ובאמרי בינה (הל’ דיינים סימן כז ד”ה ועיין)וראה עוד בשו”ת ‘בית יצחק’, יו”ד ח”ב סימן עה, ובשו”ת ‘דובב מישרים’ ח”א, סימן עו.

אולם במקרה זה שהנתבע הוא זה שזקוק לעדות כדי להנצל מתביעות התובע, נראה שיש להתיר ללכת ולהעיד לטובתם. ואם התובע טוען שמגיע לו כסף עפ"י דין תורה, יתכבד לגשת לדין תורה ולתבוע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש מחלוקת במדה שבית המשפט פוסק חיוב על התובע שתבע שלא עפ"י דין. והחיוב הזה לא מגיע עפ"י דין תורה האם הנתבע שזכה בתביעה חייב להחזיר את הכסף הזה או לא. כלומר, לעניינך הייתי מצע לך לומר לנתבעת שהם המזמינים את אשתך לעדות, שאינך רוצה לתבוע את התובעים על ביטול זמן וכד', אלא הם הרוצים את העדות ישלמו לך את העלויות הנ"ל.