פסקי הלכה עדכניים בנושא הפלות יזומות

שלום אני סטודנטית לעבודה סוציאלית במבח"ר אשמח לקבל פסקים עדכניים בנושא של הפלות יזומות. לצורך עבודה בנושא של הפלה ביהדות.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. יש מאמר מקיף של הרב שרגא גינסברגר בקובץ זכור לאברהם (תשסב-תשסג) מאמר זה נמצא גם במאגר השו”ת של פרויקט השו”ת של בר אילן. בו הוא מקיף את הנושא, בעיקר בגדר האיסור. שלדעת האגרות משה, זה איסור רציחה, ולכן הוא התנגד להפלה גם כשמזהים שהעובר לוקה בטיי-סקס (מחלה גנטית). מנגד בשו”ת ציץ אליעזר בכמה תשובות הוא מנמק מדוע במקרים אלו מותר לעשות הפלה, גם לאחר היריון של כמה חודשים, ומוכיח כי איסור זה אינו איסור רציחה.

ב. כמו כן תוכלי לעיין במאמר של ידידי הרב יהושע פפר מרבני האתר ראי כאן.

ג. ראי עוד כאן לגבי איסור הפלה לפני ארבעים יום ליצירת העובר. על פניו קודם ארבעים יום האיסור הוא קל יותר, ויש אומרים שגדר האיסור הוא "השתחת זרע הראוי לעיבור [אין זה איסור הוצאת זרע לבטלה, אלא איסור אחר, ניתן לראות אודות איסור זה בספר מרחשת ח"ב סי' ט' בהרחבה].

שיהיה בהצלחה