השבת אבידה לגוי ולמחלל שבת

בעניין החזרת אבידה לגוי כתב הרמבם בהלכות אבידה שאסור משום שמחזיק ביד עוברי עבירה? מה הכוונה איזה הכשלה יש כאן? והאם איסור החזרת לגוי הוא מהתורה או מדרבנן? מה הדין למחללי שבת בימינו האם יש לומר שכיוון שיש מי שמקל בדעתם במילא בזה יש להקל ביותר דנמצא דאם לא דנים אותם כעכום ממש, אם לא מחזירים להם אבידה נמצאים מבטלים עשה ועוברים על לא תעשה.
אשמח אם אני יוכל לקבל מראה מקומות כדי שיוכל להעמיק בסוגייה הזו יותר. תודה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

העובדה שגויים עובדי עבודה זרה מקבלים אותו יחס כמו ישראל עובדי השם, גורמת לחזק ידי עוברי עבירה. לכאורה האיסור הוא מדרבנן.

בשו"ע חו"מ סי' רסו סעיף ב מפורש שיש איסור להחזיר למחלל שבת בפרהסיא, כמו לגוי.