שומע כעונה בשנים מקרא ואחד תרגום

האם אפשר לצאת בקריאת שמו"ת כשאני שומע מאתר קול הלשון כדין שומע כעונה

תשובה:

שלום רב

בהקלטה ודאי לא יוצאים ידי חובה ולא שייך בזה שומע כעונה, אולם גם כאשר שומעים מאדם הקורא בתורה, וכגון שאתה רוצה לצאת ידי חובת קריאת אחד מהמקרא על ידי הקריאה בתורה בבית הכנסת נחלקו הפוסקים אם ראוי כך לעשות או שיש לקרוא עמו בלחש. דעת השו"ע הרב סי' רפ"ה סעיף ח' שניתן לצאת בקריאת הקורא ואילו מפשטות דברי המשנה ברורה שם נראה שיש לקרוא עמו בלחש, וכ"כ בכף החיים שם ס"ק ב' ול'. וכנראה הטעם בזה הוא משום שחוששים שלא ישמע יפה כל מילה, וחיוב הקריאה שנים מקרא הוא שיקרא הכל בלי יוצא מן הכלל.