לקח מהסיר מאכל שאינו מעוניין בו – בורר בשבת

אדם חיפש בסיר חתיכת בשר גדולה פעם ראשונה עלתה במצקת חתיכה קטנה והשיב אותה לסיר שוב ניסה את מזלו ועלתה חתיכה יותר גדולה אך חיפש גדולה ביותר בפעם השלישית הוא העלה במצקת תפו"א האם מותר לו להחזיר את התפו"א לסיר או שהוא יעבור על בורר ? אם ניתן להתייחס גם לחזון עובדיה תודה

תשובה:

שלום רב

כאשר המטרה שלו להחזיר לתערובת ודאי אין חשש. כאשר הכוונה היא שאם יצא אוכל יאכלנו ואם יצא פסולת ישליך לאשפה נחלקו הדעות: בשפת אמת שבת עד ע"א התיר, משום שאין כוונתו לתיקון המאכל אלא למעשה אכילה, ורק מחמת שהפסולת כבר בידו הוא משליך אותה לאשפה. ואילו בשביתת השבת מלאכת בורר סעי' ג הביא מדברי האוסרים. בס' חזון עובדיה כרגע לא מצאתי, אבל על כל פנים לעיקר שאלתך אין צד איסור.