קריאת שמע שעל המיטה בחדר שינה או גם במטבח?

יש לי שאלה שקשר לקריאת שמע שעל המיטה,
האם חייב לעשות את התפילה הזו על המיטה ממש?
למשל בליל שישי, אין לי אור בחדר ויש אור שנשאר דלוק למשך כל השבת רק במטבח, זה בסדר שאני לא עושה את התפילה על המיטה בפועל אלא קוראת במטבח ואז הולכת למיטה לישון?

תשובה:

שלום רב,

קריאת שמע שעל המיטה ודאי שאין צורך דווקא במיטה עצמה. אולם יש להקפיד שלא לאכול ולדבר לאחר קריאת שמע. אבל את יכולה לקרוא היכן שאת רוצה. יתרה מזו, כתב ברמ"א (סי' רלט סעי' א') שלכתחילה יש להקפיד שלא לקרוא קריאת שמע בשכיבה. אולם ביאר שם המשנה ברורה שאם אדם כבר קרא קריאת שמע של ערבית, יכול לקרוא את קריאת שמע שעל המיטה לכתחילה בשכיבה.

לגבי מקום אמירת ק"ש שעל המיטה, כתב במקור חיים (שם סק"א) שלכתחילה עדיף לקרוא במקום שישנים שם. אולם מאחר שאין לך שם אור, את יכולה גם לקרוא במטבח.