וועד בית לגבי יחידה על הגג עם מדרגות פנימיות

שלום

שאלתי מתייחסת לבנין מגורים משותף
בכניסה 4 דיירים
אין ועד בית מסודר, אך ארבעת השכנים משתתפים בהוצאות הניקיון.
לאחרונה השכן בקומה העליונה בנה עוד קומה על הגג שלו לצורך השכרה.
הכניסה לקומה השניה היא דרך מדרגות שנבנו בשטח הדירה שלו.
כך שכעת יש בבניין 5 משפחות.

מה הדין לגבי השתתפות בהוצאות ניקיון? האם המשפחה החמישית צריכה גם לשאת בהוצאות ניקיון חדר המדרגות ואז בעצם מחלקים לחמש?
מה הדין לגבי הוצאות תחזוקה כללית, אם למשל יש צורך בתיקון צנרת או צביעת חדר המדרגות, האם המשפחה החמישית צריכה להשתתף או שכלפי הוצאות שאינן שוטפות הם לא נחשבים בנפרד?
כאמור לעיל, הכניסה לדייר החמישי היא דרך מדרגות שנבנו בשטח דירתו של השכן, האם הדייר החמישי יכול לדרוש ו/או להתנות שניקיון חדר המדרגות יכלול גם את המדרגות שלו אפילו שזה משמש רק אותו ובכלל נמצא בשטח פרטי?

תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לחלק את כל ההוצאות בין חמישה דיירים ובעל הדירה על הגג (או השוכר) חייב לשלם אף עבור דירה זו. העובדה שמדובר בחלוקה פנימית אינה רלוונטית כלל.

וועד הבית אינו חייב לנקות את המדרגות הפנימיות, מאחר ומדובר ברכוש פרטי ולא ברכוש משותף.