טיפות עיניים בשבת

שלום כבוד הרב,
מחמת מצב כרוני של לחץ תוך עיני אני צורך טיפות עיניים כל יום, שאלתי את הרופא האם אפשר להפסיק בשבתות ואמר שיש מקרים בהם אסור להפסיק מבחינה רפואית ואילו במקרה שלי זה לא חמור כל כך אבל רצוי מאד שלא להפסיק את הרצף.
עכשיו השאלה לגבי ההלכה מה הדין בזה.
תודה וברכה

תשובה:

שלום רב

מותר לשים את הטיפות בשבת.

מקורות:

כל תרופה שיש בה ענין של רצף מותר לקחת בשבת, בודאי כך לגבי בריאות העיניים שכידוע אמרו חכמים שהעין והלב קשורים זה בזה, ויש יותר הקלה בענין בריאות העין משאר איברים. ואף שהרופא אומר שהמצב אינו חמור, אין צורך להקל ראש. ראה עוד כאן הרחבה בענין.

רפואה שלמה!