שופר שאין אנו יודעים מי ייצר אותו

שלום רב
שופר של איל שיוצר על ידי ערבי ואין יהודי עומד על גביו האם מותר לתקוע בו ולהוציא את הציבור בראש השנה?
האם כל השופרות שלנו שקנינו מיהודי בלי לדעת מי יצר אותם, שאין אנו יודעים מי יצר אותם כשרים לתקיעה?
נא לתת מקור או שו"ת. תודה.

תשובה:

שלום רב,

שופר שייצר אותו גוי, כשר לתקיעה. ראה בשו"ע סי' תקפו סעי' ג' שרק שופר של עבודה זרה אסור לתקוע בו. אבל סתם שופר שייוצר ע"י גוי אין כל בעיה.

אולם כידוע שופרות צריכים הכשר לא בכדי לדעת מי ייצר אותם אלא כיצד ייצרו אותם. תוכל לעיין בסימן האמור, ולראות שישנם דינים רבים בעשיית השופר, נסדק, נעשה בו נקב, וכו', ואם גוי מייצר אותם ללא כל פיקוח יש חשש שהוא סותם חורים וכד'. לכן ראוי לרכוש שופר עם בקרה וכשרות. אולם אם יש לך שופר שאין ידוע מי ייצר אותו וכיצד, מן הסתם זה כשר אני מניח שרוב השופרות כשרים. אולם כדאי לשאול אדם שמבין בתחום הזה.