מניעת ווסת והריון אצל אוטיסטית

לכבוד הרבנים שליט"א
אנו הורים לילדה הלוקה באוטיזם לא מדברת כלל שואלים בעקבות גילה ההולך ומתפתח ואיתו באים שינויים גופניים מה אפשר לעשות על פי הלכה למניעת ווסת וכן תמיד מנקרת השאלה למנוע כל אפשרות שחס ושלום לא תהיה של כניסת הריון אצלה
בתודה מראש תבורכו מפי עליון מזכי הרבים וצדקתכם עומדת לעד.

תשובה:

שלום רב,

ניתן לגרום ולמנוע ממנה כל אפשרות להיריון. אבל צריכים לדעת כיצד לעשות זאת. איסור סירוס באישה לדעת רוב הפוסקים הוא איסור מדרבנן. ולדעת הגר"א הוא איסור דאורייתא משום הפסוק "משחתם בם). ראה בדבריו באבה"ע סי' ה'. וראה עוד בשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' יג) שהרחיב בביאור שיטת הגר"א. יחד עם זה סירוס ע"י "שתיית כוס של עיקרין", למרות שבאיש הוא אסור, באישה זה מותר. כלומר, לא לאבד את אברי ההולדה בידים אלא רק לגרום לכך שהם יאבדו מותר באישה. ובצורה כזו מותר לגרום לבת זו שלא תוכל ללדת.

ראוי להוסיף שאמנם לפי מה שאני מבין מדובר ברמה המוגדרת בהלכה כ"שוטה". כלומר פטורה מהמצוות, ואם היא תסרס את עצמה בידיים ודאי שלא יהיה עליה כל איסור. אולם ראוי לשים לב, שאיסור הסירוס לא נאמר דווקא על האישה עצמה, אלא כל מי שמאבד את אברי ההולדה שלה. לכן גם לכם כמובן שאסור לדאוג לכך לסרסה בידיים.