ביעור שביעית באופן מלאכותי יזום

האם זמן ביעור שביעית נקבע דווקא לפי הזמן בו כלה אותו המין לחיה מן השדה באופן טבעי, או גם באופן מלאכותי ויזום, כגון שאיגוד החקלאים וכדומה החליט על קטיף מוקדם וכך כלה לחיה מן השדה.

תשובה:

שלום רב

אין הבדל, ברגע שאין בשדות מגיע זמן הביעור, אלא שכאשר מובר בהליך יזום תמיד ימצאו עוד פירות בשדות, בנטיעות פרטיות, או אצל חקלאים שלא קטפו או לא סיימו לקטוף הכל והשאירו מה שלא שווה להם לקטוף וכו'. רק השבוע קיבלת עידכון מהמחלקה לחקלאות על פי הלכה של הרב אפרתי לגבי תפוחי עץ ממין מסויים, שבתחילה חשבו שכלו מהשדה ולאחר מכן קיבלו דיווחים שיש עוד מעט פירות וכו', לכן הם ממליצים להפקיר כבר עכשיו ולא לזכות בפירות עד לעוד חודש, וכן על זה הדרך.