לתת שם ע"ש הסבתא ויש עוד מישהי עם שם זהה שאני לא רוצה לתת שם על שמה

שלום רב. בעזרת ה' אנו מצפים ללידת בת ויש לי 2 שאלות ברשותכם: 1. סבתא של בעלי נפטרה בשיבה טובה בחודש האחרון והוא מעוניין שניתן שם שני על שמה – עליזה. מאידך יש לי דודה עם אותו השם שחיה לא היו טובים בלשון המעטה ואני אף חוששת שלא נשתמש בשם זה . חשוב לציין שלאף אחד מילדינו הקודמים לא נתנו שם שני. 2. לגבי השם הראשון רצינו לשאול לגבי השם ליבי (חשבתי עליו שקראתי את הפסוק בתהילים"ליבי ובשרי ירננו לא-ל חי.." אבל הלב הוא בעצם זכר אז האם זה שם מתאים? נודה לתשובתכם.

תשובה:

שלום רב,

  1. את יכולה להיות רגועה ולתת את שמה של סבתא של בעלך, אין זה נוגע כלל לכל מיני "עליזות" אחרות. אתם מתכוונים לתת ע"ש אותה סבתא.
  2. השם ליבי הוא מצויין לבנות

שיהיה בהצלחה