איסור הוצאה בשבת במשקפי קריאה

אני לא הבנתי את התשובה לשאלתי האם מותר בשבת לצאת אם משקפי ראיה או לקריאה בלבד. ולא להשתמש בהם. אלא רק כאשר יהיה צורך . תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אסור לצאת לרחוב במקום שאין עירוב עם משקפי קריאה או ראייה בלבד, אלא רק אם משקפיים שמונחות על העיניים כל הזמן.

מקורות:

על ההיתר לצאת עם משקפיים קבועות, ראה שבט הלוי ח"ח סי' מח, וע"ע שמירת שבת כהלכתה מהדו' ישנה פי"ח הערה עא.