היוצא לדרך יאמר יחיד ורבים הלכה כרבים

שלום, הבן איש חי בפרשת עקב אומר שכשאומרים תפילת הדרך צריך להגיד "יחיד ורבים הלכה כרבים" מה הטעם בדבר?

תשובה:

שלום רב

חכמים אמרו שהנפרד מחברו יפרד ממנו מתוך דבר הלכה, ולפיכך הורה הבן איש חי לומר הלכה זו כיון שיש כאן ראשי תיבות יוה"כ י'חיד ו'רבים ה'לכה כ'רבים, והזכרת שם יוה"כ היא סגולה לשמירה מהמזיקים. אין לזה קשר עם תפילת הדרך [ראה בדבריו היטב, שרק בתחילת הסעיף עסק בתפילה לדרך ואחר כך בסדרי היציאה לדרך].

בהצלחה רבה