מניין מצומצם – חזרת הש"ץ בשישה עונים

המציאות אצלנו במנין שיש כמה מתפללים שמאריכים בתפילה, כתוצאה מכך קבענו 10 דקות לתפילת העמידה ומעבר לכך זה יחשב טירחא דציבורא, אם עדיין לא יהיו ששה עונים, כמובא בהלכה ברורה סימן נה, (ורובו ככולו של הציבור הולך לפי הרב עובדיה) אך יש מהמתפללים שרוצים להחמיר ולחכות לתשעה עונים. השאלה היא האם הם יכולים משום כך לדרוש מהמאריכים בתפילה לקצר?

תשובה:

שלום רב

אין כל דרך לבקש מאנשים לקצר בתפילה, "ולואי ויתפלל אדם כל היום כולו", כך אמרו חכמים, בודאי העיקר הוא התפילה בלחש וכל אדם רשאי להתפלל כפי שנראה לו. אולם, אמת שבאופן כזה שבאמת מדובר בטירחה דציבורא ממש לפי מה שאתה מתאר, ניתן לסמוך על הסוברים שדי בשישה עונים כדי להתחיל חזרת הש"ץ, ובאופן כזה יכוין הש"ץ שאם הלכה כדעת הסוברים שצריך עשרה עונים תהיה תפילתו נדבה. ראה עוד כאן בהרחבה.

עושה רושם שבורא עולם שמח עם המנין שלכם!

שיתקבלו התפילות.