הוספת מיטה בשבת – אוהל

שלום כבוד הרב. בצהריי שבת הילדים ביקשו לישון בחדרי ועל מנת שלכולם יהיה מקום אנחנו מדי פעם מפרידים את המיטות שלי ושל בעלי ומניחים בין המיטות דיקט של מיטה ומעל מיזרון וככה יש מיטה אחת גדולה בחדר וכולם יכולים לשחק או לנוח במיטה שלנו. השבת הזאת הזזתי את המיטות ושמתי את הדיקט ועליו מזרון. מתחת כיסא קטן שלא יכנסו מתחת לזה… האם זה אסור בשבת או בגלל שזה לא קבוע זה לא אסור.? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כיון שזה לא מיועד כדי להשתמש מתחת, אין כאן חשש אוהל. כמו כן, גם אם היו משתמשים מתחת, אם גם תחת המיטות שלכם יש חלל [נדמה לי שבדרך כלל אין במיטות חדר שינה חלל מתחת] נחשב הדבר כמוסיף על אוהל ארעי ומותר, אם אין חלל אסור להשתמש מתחת [מחבואים וכדומה] וטוב שהנחת כסא בפתח.

מקורות:

שו"ע סי' שטו סעי' ז בשם הרשב"א.