פגעתי במישהי בטעות

שלום כבוד הרב !
הייתי באיזה מקום אחד שהיה בו נשים והתחלתי לדבר עם איזה אשה אחת ממש חמודה וסתם תוך כדי הדיבור שאלתי אותה אם הבחורה שבאה איתה היא הבת שלה, דהיינו שהיא אמא שלה …והיא התחילה לצחוק במבוכה והיא אמרה שהיא חברה שלה ….בקיצור היה הלבנת פנים ברבים(במציאות זה היה יותר נורא מהתיאור פה כי פה כתבתי בקצרה ) מה אני יכולה לעשות כדי לתקן …ואני לא יודעת אם אני יראה את אותה אשה איי פעם מה לעשות ? אני מרגישה ממש לא נעים ורע עם עצמי שעשיתי לה הלבנת פנים ברבים ???

תשובה:

שלום רב

אין הרבה מה לעשות, אלו הם החיים, אנחנו לא מלאכים, לא היה בכוונתך לפגוע ושאלת הכל מתוך נחמדות… בשעת משעה ניתן לעשות מזה בדיחה קלילה ולהמשיך הלאה, כרגע בכל מקרה היא שכחה מזה. לבקש סליחה אין טעם, זה רק מעצים את הפגיעה וממחיש כמה היא באמת נראית מבוגרת… תמשיכי לעשות תמיד רק טוב ונחמד לכולם וזה בסדר גמור.

יום נעים ובהצלחה.