טלטול מוקצה אחרי הדלקת נרות

בסד
שלום רב
אני מדליקה את נרות השבת קודש. לכל הפחות 20 דקות לפני השקיעה בלי נדר. אני מדליקה ואז מברכת כמנהג אשכנז. ואז אסור לי להרים את הצלולית עם הגפרור וקופסת הגפרורים משום מוקצה. האם אבא או אמא שלי שעונים אמן כשאני מברכת "להדליק נר של שבת " יכולים לטלטל את הצלוחית והגפרורים ?
כלומר האם יכולים לטלטל את הצלוחית עבורי לפני שקיעת החמה אך אחרי שענו אמן על הדלקת הנרות ?
האם באמירת "אמן" גם הם מקבלים עליהם את השבת קודש ואז גם להם אסור לטלטל את הצלוחית ?
תודה.
שבת שלום !

תשובה:

שלום רב

את יכולה להניח את הצלוחית מידך לפני הברכה אין בכך כל בעיה. לגבי הוריך, הם יכולים לטלטל בשבילך את הצלוחית כיון שלצערנו הם לא מתכוונים לקבל שבת בהדלקה זו ורק עונים לך אמן מתוך נימוס, שהרי הם כלל לא מתכוונים לשמור את השבת.

בהצלחה