הפרשת חלה מעיסה שעתידה להתחלק כשהיא בצק

קישקע המוכנס לחמין, הוא עשוי מקמח עם מים וביצים ושומן של בשר, שאלני בעל מפעל המייצר מוצר זה בכמויות גדולות האם זה חייב בחלה. מאכל זה מתבשל בחמין ואינו נאפה, האם יש להפריש חלה בלא ברכה כמו מסופגניה המטוגנת בשמן עמוק ע"פ השך, יש לציין כי העיסה נילושה כבצק רך ושומני מאד אבל אינו נוזלי כלל.

תשובה:

שלום רב

לכאורה כיון שהוא עושה את העיסה על מנת לחלקה כשהיא בצק, וכל אחד מבשל את העיסה בבית ואין שם שיעור, אין חיוב הפרשת חלה, וכמבואר בשו"ע סי' שכו סעי' ב ובפתחי תשובה שם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אמת. ואעפ"כ נראה שבמקרה שלנו הדין אמת, שכן מדובר כאן בעיסה שתחילתה עיסה וסופה סופגנין שמעיקר הדין כלל אינה חייבת וחלה, אלא שירא שמים יהדר להפריש ממנה חל לחוש לדעת רבינו תם, וראה בלקט העומר פרק ז הערה יא, שהביא שיש אחרונים שדנו שכאשר הלקוחות מצויים והנחתום לכתחילה עושה עיסות קטנות על מנת למכור אותן בנפרד וכו', גם בנחתום נחשב הדבר כעל מנת לחלק, כיון שאין חשש שמא לא ימצאו לו קונים ויאפה הכל, ואף שלדינא פקפק בדבריהם, נראה שבמקרה שלנו ניתן לסמוך על כך, כיון שכאמור בלאו הכי מעיקר הדין אין כאן חיוב חלה.