פיצוי בגין הלנת שכר

שלום רב,
עבדתי במקום מסויים שבוע ימים.
המשכורת שלי עוקבה כ4-5 חודשים.
לאחר שהצלחתי להשיג את המנהל סיכמנו על פיצוי.
המשכורת עצמה הייתה 800 ועפ חישוב לפי החוק שעשינו, בתקווה שלא טעינו כייון שאני לא מומחה לעניינים הללו סיכמנו על 200 ש"ח פיצוי, אפילו פחות ממה שכתוב בחוק.
השאלה שלי היא האם על אף החוק הישראלי, פיצוי זה אינו נחשב גזל, והאם עלי להחזיר את הפיצוי על אף הלנת השכר? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

גזל ודאי שאין זה נחשב שהרי לגעתם בזה להסכמה. ומותר לך ואין בזה חשש, בפרט שהפיצוי אינו לפי חישוב של ריבית.

מקורות:

ראה בשו"ת מנחת שלמה (ח"א סי' כז) שכתב על פיצוי בגין איחור בתשלום פרעון של הלוה שכתב כך: "גם חושבני שאם הלוה התנהג שלא כדין ובא לפרוע חובו רק לאחר זמן, כיון דודאי חייב הלוה לפייס את המלוה שלא יהא עליו תרעומת על זה שמשלם רעה תחת טובה ולא פרע את החוב בזמנו, לכן אף שאין המלוה יכול לתובעו ממון בדין אבל מסתבר שהלוה עצמו אם רוצה לצאת ידי שמים שפיר מותר לו ליתן ממון למלוה ולבטל את התרעומת שיש לו עליו, שהרי לא אסרה תורה רבית אלא בהלואה שהלוה נותן למלוה מרצונו הטוב אבל לא על עיכוב פירעון של הלוה נגד רצון המלוה, וכיון שכן אפשר דשפיר מותר לפייסו בממון".